Seitsemän suomalaisvenettä Best of Boats -loppukilpailussa

Ajankohtaista

Veneilyn suurvalta Suomi on jälleen mainiosti edustettuna Best of Boats Award  -kilpailussa. Kansainvälisten veneilytoimittajien vuoden 25 parhaan moottoriveneen listalle on valittu peräti seitsemän suomalaisvenettä. 

Vuosittainen Best of Boats Award, lyhyemmin BoB, on Euroopan suurin moottorivenepalkinto mitattiinpa kilpailun merkitystä veneiden määrän, osallistuvien maiden ja venelehtien tai tuomariston koon perusteella. Vuosittain testataan satoja uusia veneitä, joista valitaan 25 loppukilpailuun eri kategorioissa. Voittajat valitaan marraskuussa Berliinin BOOT & FUN -venenäyttelyssä.

BoB-tuomaristo koostuu Euroopan venelehdissä ammatikseen veneitä vertailevista, testaavista ja koeajavista journalisteista. Suomesta tuomaristossa vaikuttaa Venemestari– ja Totalvene.fi-venelehtien päätoimittaja Jan Sjölund. Arvioinnissa keskitytään tavallisten veneilijöiden näkökulmaan ja käytännön tarpeisiin. 

Koska veneet ovat hyvin erilaisia, niin vuoden parasta venettä etsitään seitsemässä eri kategoriassa. Suomalaisveneitä on valittu parhaiden veneiden listalle tänä vuonna kolmessa kategoriassa: Best for Beginners (paras vene aloittelijoille), Best for Family (paras vene perhekäyttöön) ja Best for Fun (paras vene hauskanpitoon). Viime vuonna suomalainen AMT 240 DC voitti Best for Fun -katagorian.

Suomalaisveneet Best of Boats -finaalissa 2024

Best for Beginners

Best of Boats -finalisti AMT 165R
Best for Beginners: AMT 165 R
Best of Boats -finalisti 2024: Silver Seahawk
Best for Beginners: Silver Seahawk CCX
Best of Boats -finalisti 2024: Terhi 480 Cabin
Best for Beginners: Terhi 480 Cabin

Best for Family

Best of Boats -finalisti 2024: Targa 41
Best for Family: Targa 41
Best of Boats -finalisti 2024: Yamarin 80 Day Cruiser
Best for Family: Yamarin 80 DC

Best for Fun

Best of Boats -finalisti 2024: Axopar 29
Best for Fun: Axopar 29
Best of Boats -finalisti 2024: Saxdor 400 GTC
Best for Fun: Saxdor 400 GTC

Best of Boats -kilpailukategoriat

BEST FOR BEGINNERS

Aloittelijan veneen tulisi Best of Boats -raadin mukaan olla helppokäyttöinen, turvallinen, palvelualttiin veistämön valmistama sekä taloudellisesti edullinen sekä hankintahinnan, polttoaineenkulutuksen että huoltokulujen osalta.

BEST FOR FAMILY

Perheelle sopivan veneen tulisi Best of Boats -raadin mukaan tarjota tarpeeksi tilaa mukana oleville eri sukupolville ja mukavuuksia pidempäänkin oleskeluun sekä olla tietysti, turvallinen lapsille.

BEST FOR FUN

Hauskanpitoon sopiva vene soveltuu Best of Boats -raadin mukaan monenlaisiin vesiurheilulajeihin, erilaisille käyttäjille ja on myös hauska ajettava tarjoten kokemuksia sekä luonnosta, vesiympäristöstä että tehosta. 

BEST FOR PERFORMANCE

Suorituskyvyltään parhaat veneet ylittävät raadin mukaan hauskan aluksen ominaisuudet. Vene on niin merikelpoinen ja turvallinen kuin mahdollista, sen runko on suorituskyvyltään erinomainen ja mukana on myös ripaus ylellisyyttä.  

BEST FOR TRAVEL

Parhaan matkaveneen tulisi Best of Boats -raadin mukaan olla sopiva pitkille matkoille kaikilla ja pysyvään asumiseen veneessä. Vene voi olla suunniteltu joko sisävesille tai vaativiin meriolosuhteisiin.  

BEST ELECTRIC

Paras sähkövene ”Best of Electric” on ajan tasalla suorituskyvyn, käytettävyyden ja järjestelmän turvallisuuden suhteen, pitäen kestävyyden mielessä, riippumatta siitä, onko se vain sähköinen tai hybridi.

BEST FOR FUTURE

Paras tulevaisuuden moottorivene on Best of Boats -raadin mukaan yhdistelmä uusia ja mullistavia teknologioita ja konsepteja, yhdistettynä tietoisuuteen kestävyydestä ja resurssien vastuullisesta käytöstä.

Tutustu kilpailuun ja vuoden 2024 ehdokkaisiin: Best of Boats Award 2024