Venemessuille etsitään kunnostusprojekteja

Ajankohtaista

Vene 25 Båt -messut haluaa tuoda esille veneiden kiinnostavia kunnostusprojekteja Veneelle uusi elämä -kilpailulla. Kisaan voi ilmoittautua lokakuun loppuun mennessä pienen soutu-, moottori- tai purjeveneen kunnostusprojektilla. Veneiden kunnostusta seurataan venemessujen kanavissa ja projektit esitellään helmikuussa 2025 venemessuilla.

Veneelle uusi elämä -kisaan voi ilmoittaa klassikon entisöintiprojektin, mutta myös esimerkiksi heittokalastukseen tai kisapeliksi tuunatun veneen. Tarkoituksena on tehdä vanhasta veneestä mahdollisimman hieno ja paras palkitaan.  

Veneelle uusi elämä Buster R
Materiaalirajoitteita ei ole, joten kyse voi olla esimerkiksi  puu-, lasikuitu- tai alumiiniveneestä. Kisaan ilmoittautuneista projektiveneistä valitaan messuille 2–3 venettä, joita voi myös viimeistellä messuilla. Kuvassa Buster RS:lle uutta elämää antamassa Henri Vallius, Vesa Karhusaari ja Tuomo Korkolainen

Valmiit tai lähes valmiit veneet esitellään Venemestarin Telakalla venemessuilla 7. – 16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa ja ne kisaavat keskenään palkinnoista.

Materiaalirajoitteita ei ole, joten kyse voi olla esimerkiksi  puu-, lasikuitu- tai alumiiniveneestä. Rajoituksena on kuitenkin, että veneen on oltava oma. Kisaan ilmoittautuneista projektiveneistä valitaan messuille 2–3 venettä, joita voi myös viimeistellä messuilla.  Arvostelukriteereissä otetaan huomioon veneen ulkonäkö, turvallisuus ja funktionaalisuus. Messuilla on myös yleisöäänestys. Raadin valinta  palkitaan Veneelle uusi elämä -tunnustuksella ja tarvikelahjakortilla (arvo 1000 e).

Voittajan valitsee arvovaltainen raati, joka valitsee vuosittain myös Vene Båt Messujen veneet. Raatiin kuuluvat Vene-lehden toimittaja Tomi Peurakoski, Kippari-lehden toimittaja Jouko Saarinen, Venemestari-lehden ja Totalvene.fi:n päätoimittaja Jan Sjölund. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan myös tarvikelahjakortilla (arvo 500 €).  Palkinnot jaetaan lauantaina 15.2.2025 venemessuilla.

”Veneiden uusien rakennusmateriaalien korvatessa puun 1960-1970-luvuilla, kasvoi veneiden käyttöikä merkittävästi. Suomessa poistuu käytöstä Finnboatin arvioin mukaan vain reilu tuhat venettä vuosittain, joten  tällaisia kunnostusta kaipaavia veneitä on varmasti paljon. Kunnostustöillä vanhoista veneestä voidaan tehdä todella hienoja. Vanhan veneen kunnostaminen on myös kierrätystä parhaimmillaan. Uudet veneet tarjoavat toki turvallisuutta ja uusinta tekniikkaa, mutta kunnostetuilla veneillä on oma paikkansa veneilyssä ja monet klassikoiden entisöimisprojektit ovat kulttuurihistoriallisestikin tärkeitä”, toteaa Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

”Mielenkiinnolla odotan millaisia upeita veneitä pääsemme ihailemaan Vene 25 Båt -messuilla ja millaisia tarinoita veneistä kuulemme.”

Helsingin kansainväliset venemessut helmikuussa 2024

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 25 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 7.–16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa.